# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kayısı | 30 Adet |
2 | Pirinç | 1 Kahve Fincanı |
3 | Dana Kıyma | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Soğan | 1 Adet |
5 | Taze Nane | 1 Demet |
6 | Nane | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Limon Suyu | 1 Adet |
8 | Sıvı Yağ | 1 Kahve Fincanı |
9 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
10 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
11 | Tarçın | 1 Çay Kaşığı |
12 | Cook Fırın Torbası Büyük Boy | 1 Adet |
Kayısılı Dolma Tencerenin altını orta ateşte yakın ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyin, üzerine doğranmış soğanları ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar kavurun.
Bu arada önceden haşlanmış kayısıların içini açın. Ocakta iyice yumuşayan soğanın içine karabiber, nane, tarçın ve tuzu atıp biraz karıştırın. Daha sonra kıyma ve pirinci de ekleyip 3-4 dakika kavurun ve kenara alın.
Fırınınızın derecesini 180'e alın ve ısınmaya bırakın. Fırın tepsinizin üstüne fırın poşetini koyun, içini açtığınız kayısılara kaşık yardımıyla harçtan ekleyip fırın poşetinin içine yerleştirin.
Bütün kayısıların içini doldurduktan sonra üzerine yarım su bardağı su ekleyin.
Poşetin ağzını klipsle kapatın ve üzerine bıçak yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten sonra poşetin üstünü kesin, çatal yardımıyla servis tabağına 4-5 tane koyun.
Naneleri minik doğrayıp üzerine serpiştirin. Dolmaların yanına bir limon dilimi koyun. Üzerine bir kaç damla da limon sıktıktan sonra servise sunabilirsiniz, afiyet olsun.
Kalori | 654.74 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 115.04 g | 174% |
Kolestrol | 0.06 mg | 0% |
Sodyum | 243.46 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 153.87 g | 51% |
Protein | 69.28 g | 139% |
Kalsiyum | 2.88 mg | 0% |
Demir | 0.34 mg | 2% |
Potasyum | 86.05 mg | 2% |
A Vitamini | 283.12 IU | 6% |
B3 Vitamini | 0.22 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2 mg | 100% |
E Vitamini | 5.58 mg | 19% |
K Vitamini | 1.04 µg | 0% |