# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Eski Kaşar | 0.5 Çay Bardağı |
2 | Tereyağ | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Rezene | 700 Gram |
Hazırlama: Rezenenin dış zarı tel tel görünüyor ise keskin bir bıçak ile soyun. Yuvarlak sapları kesip yıkayın. Her birini uzunlamasına ortadan kesin. Geniş bir tencerede kaynar tuzlu suya koyup lapalaşmadan yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün. Uzunlamasına tekrar dilimleyin. Fırına dayanıklı tabağınızı biraz yağlayın. Rezeneleri yerleştirip aralarına tereyağını ince dilimler halinde yerleştirin.
Pişirme: Rendeleğiniz kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra altın rengi alana kadar önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Afiyet Olsun.
Kalori | 131.71 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 7.4 g | 11% |
Katı Yağ | 1.72 g | 9% |
Kolestrol | 5.3 mg | 2% |
Sodyum | 113.68 mg | 5% |
Toplam Karbonhidrat | 13.11 g | 4% |
Diyet Lifi | 5.43 mg | 18% |
Protein | 3.82 g | 8% |
Kalsiyum | 178.33 mg | 18% |
Demir | 1.34 mg | 7% |
Potasyum | 728.23 mg | 21% |
A Vitamini | 84.93 IU | 2% |
B6 Vitamini | 0.13 mg | 7% |
B12 Vitamini | 0.19 µg | 0% |
E Vitamini | 0.08 mg | 0% |