Karışık Sebzeli Graten - COOK Tüketici Ürünleri

Karışık Sebzeli Graten

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: İtalyan Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1571 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 50 Gram
2 Beyaz Soya Unu 50 Gram
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Hindistan Cevizi 1 Paket
5 Karabiber 1 Tutam
6 Tavuk Gögüs 250 Gram
7 Teflon Tencere 1 Adet
8 Karnabahar 300 Gram
9 Brokoli 30 Gram
10 Yağlı İnek Sütü 500 Mililitre

Yapım Aşamaları

1

Yapılışı Bütün sebzeleri yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra buhar tenceresine koyup haşlayın. Tavuk etlerini de pişirdikten sonra küçük parçalar halinde kesin. Isıya dayanıklı bir kabın içerisini yağlayın. Önce haşlanmış sebzeleri sonra tavuk etlerini koyun. En son beşamel sosunu hazırlayıp üzerine dökün. Kaşar peynir ilavesiyle fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

2

Beşamel sos hazırlanışı: Yağ ile unu pembe renkte kavurup sütü birden ilave edin. Boza kıvamında pişirin.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 392.76 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 27.45 g 42%
Kolestrol 0.15 mg 0%
Sodyum 389.13 mg 16%
Toplam Karbonhidrat 17.65 g 6%
Protein 16.3 g 33%
Kalsiyum 157.57 mg 16%
Demir 0.89 mg 5%
Potasyum 412.57 mg 12%
A Vitamini 1059.99 IU 21%
B3 Vitamini 0.53 mg 3%
B6 Vitamini 4.82 mg 241%
E Vitamini 2.69 mg 9%
K Vitamini 2.12 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.