# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 50 Gram |
2 | Beyaz Soya Unu | 50 Gram |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Hindistan Cevizi | 1 Paket |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Tavuk Gögüs | 250 Gram |
7 | Teflon Tencere | 1 Adet |
8 | Karnabahar | 300 Gram |
9 | Brokoli | 30 Gram |
10 | Yağlı İnek Sütü | 500 Mililitre |
Yapılışı Bütün sebzeleri yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra buhar tenceresine koyup haşlayın. Tavuk etlerini de pişirdikten sonra küçük parçalar halinde kesin. Isıya dayanıklı bir kabın içerisini yağlayın. Önce haşlanmış sebzeleri sonra tavuk etlerini koyun. En son beşamel sosunu hazırlayıp üzerine dökün. Kaşar peynir ilavesiyle fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Beşamel sos hazırlanışı: Yağ ile unu pembe renkte kavurup sütü birden ilave edin. Boza kıvamında pişirin.
Kalori | 392.76 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 27.45 g | 42% |
Kolestrol | 0.15 mg | 0% |
Sodyum | 389.13 mg | 16% |
Toplam Karbonhidrat | 17.65 g | 6% |
Protein | 16.3 g | 33% |
Kalsiyum | 157.57 mg | 16% |
Demir | 0.89 mg | 5% |
Potasyum | 412.57 mg | 12% |
A Vitamini | 1059.99 IU | 21% |
B3 Vitamini | 0.53 mg | 3% |
B6 Vitamini | 4.82 mg | 241% |
E Vitamini | 2.69 mg | 9% |
K Vitamini | 2.12 µg | 0% |