# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Karides | 400 Gram |
2 | Roka | 1 Demet |
3 | Taze Soğan | 1 Adet |
4 | Sarımsak | 1 Diş |
5 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
6 | Pul Kırmızıbiber | 1 Çay Kaşığı |
7 | Kurutulmuş Domates | 40 Gram |
8 | Sıvı Yağ | 2 Yemek Kaşığı |
9 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
10 | Ahududu | 250 Gram |
11 | Zeytin Yağı | 1 Tatlı Kaşığı |
12 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
13 | Üzüm Sirkesi | 2 Yemek Kaşığı |
Karidesli Roka Salatası Fırınınızın derecesini 180’e alın ve ısınmaya bırakın. İlk önce karidesin içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, toz kırmızı biber, tuz ve çok hafif kekik koyun. Sarımsağı minik minik doğrayın üzerine ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra tepsinize kesilmiş olan yağlı kağıdı serin, üzerine hazırladığınız soslu karidesi dökün ve ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Karides pişerken salatanın ana malzemelerini yapmaya başlayın. Taze rokaları öldürmeyecek şekilde doğrayıp geniş bir kaba koyun, taze soğanı halka şeklinde, kuru domatesleri ince şeritler halinde kesip üzerine ekleyin, sonra cevizleri iri taneler halinde içine koyun ve karıştırın.
Sosu için kabın içine ahududuları atın, sirke, tuz ve tatlı kaşığının ucuyla zeytinyağı ekleyin ve robotla püre haline getirin. Streç filmle kabın ağzını kapatın ve buzdolabında 5 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın ve pişen karideslerin hepsini kaşık yardımıyla alın, salatanın üzerine güzelce serpiştirin.
Daha sonra buzdolabında dinlendirdiğiniz sosu üzerinde gezdirin. Servise hazır, afiyet olsun.
Kalori | 174.25 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 46.75 g | 71% |
Kolestrol | 196.42 mg | 65% |
Sodyum | 723.91 mg | 30% |
Toplam Karbonhidrat | 3.62 g | 1% |
Diyet Lifi | 1.28 mg | 4% |
Protein | 23.92 g | 48% |
Kalsiyum | 52.46 mg | 5% |
Demir | 3.76 mg | 21% |
Potasyum | 31.92 mg | 1% |
A Vitamini | 215.15 IU | 4% |
B3 Vitamini | 0.07 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.66 mg | 33% |
E Vitamini | 2.38 mg | 8% |
K Vitamini | 0.11 µg | 0% |