1
Karidesleri tuz, toz şeker ve üzüm sirkesi ile en fazla 15 dakika haşlayın, ardından hemen soğuk suya bastırıp şoklayın. Diğer tarafta, derin bir kapta, mascarpone peynir, pudra şekeri, elma sirkesi, yarım limon suyu, mayonez ve biraz tuzu ekleyip karıştırın. Bu karışıma, küçük küçük çekilmiş 2 adet cevizi ekleyin. Sosu servis edeceğiniz kapların her birinin üzerine çok ince doğranmış taze soğanları serpiştirin. Haşladığınız karidesleri servis yapacağınız kaba yerleştirip, yanına sosu ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
602.71 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
38.13 g |
58% |
Kolestrol |
310.28 mg |
103% |
Sodyum |
640.6 mg |
27% |
Toplam Karbonhidrat |
14.82 g |
5% |
Diyet Lifi |
0.04 mg |
0% |
Protein |
42.97 g |
86% |
Kalsiyum |
30.91 mg |
3% |
Demir |
4.02 mg |
22% |
Potasyum |
0.13 mg |
0% |
A Vitamini |
4 IU |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.