Kalamar Tava - COOK Tüketici Ürünleri

Kalamar Tava

  • Kaç Kişilik: 1
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3247 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Un 2 Su Bardağı
3 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
4 Acı Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
5 Karabiber 1 Çay Kaşığı
6 Kalamar 2 Adet
7 Yumurta 3 Adet

Yapım Aşamaları

1

Haz�rlama Kalamalar temizlenir. Yar�m santim kal�nl���nda yuvarlak dilimler halinde kesilir. (Kalamar temiz al�nmas� m�mk�nd�r.) Kalamar un tuz kar���m�na bulan�r.

2

K�zartma Tavada zeytin ya� k�zd�r�l�r. Un kuz kar���m�na bulanm�� kalamarlar �st �ste gelmeyecek �ekilde at�l�r. Birbirine yap��mamas� sunum a��s�ndan �nemlidir.

3

Sunum Kalamarlar bir kaba al�n�r. Sunumu g�zelle�tirmek amac�yla yan�na maydanoz koyulabilir. Baz� soslar ile servis edilebilir. Bu soslar i�in sitemizi inceleyenbilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 3247.58 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 127.62 g 193%
Sodyum 1632.04 mg 68%
Toplam Karbonhidrat 45.47 g 15%
Protein 138.76 g 278%
Kalsiyum 40.69 mg 4%
Demir 1.67 mg 9%
Potasyum 643.96 mg 18%
A Vitamini 7.48 IU 0%
B6 Vitamini 0.01 mg 1%
E Vitamini 14.35 mg 48%
K Vitamini 10.12 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.