# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Un | 2 Su Bardağı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
4 | Acı Kırmızıbiber | 1 Çay Kaşığı |
5 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
6 | Kalamar | 2 Adet |
7 | Yumurta | 3 Adet |
Haz�rlama Kalamalar temizlenir. Yar�m santim kal�nl���nda yuvarlak dilimler halinde kesilir. (Kalamar temiz al�nmas� m�mk�nd�r.) Kalamar un tuz kar���m�na bulan�r.
K�zartma Tavada zeytin ya� k�zd�r�l�r. Un kuz kar���m�na bulanm�� kalamarlar �st �ste gelmeyecek �ekilde at�l�r. Birbirine yap��mamas� sunum a��s�ndan �nemlidir.
Sunum Kalamarlar bir kaba al�n�r. Sunumu g�zelle�tirmek amac�yla yan�na maydanoz koyulabilir. Baz� soslar ile servis edilebilir. Bu soslar i�in sitemizi inceleyenbilirsiniz.
Kalori | 3247.58 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 127.62 g | 193% |
Sodyum | 1632.04 mg | 68% |
Toplam Karbonhidrat | 45.47 g | 15% |
Protein | 138.76 g | 278% |
Kalsiyum | 40.69 mg | 4% |
Demir | 1.67 mg | 9% |
Potasyum | 643.96 mg | 18% |
A Vitamini | 7.48 IU | 0% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 14.35 mg | 48% |
K Vitamini | 10.12 µg | 0% |