Kalamar Dolma - COOK Tüketici Ürünleri

Kalamar Dolma

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2069 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Eski Kaşar 50 Gram
2 Çam Fıstığı 2 Çay Kaşığı
3 Dereotu 1 Tutam
4 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
5 Tereyağ 1 Çorba Kaşığı
6 Kalamar 4 Adet
7 Kültür Mantarı 80 Gram
8 Sarımsak 2 Diş
9 Kapari Çiçegi 20 Adet

Yapım Aşamaları

1

kalamarları temizledikten sonra bol su ile durulayın.bir kenarda bekletin.çam fıstıklarını ezerek ufalayın.kapari çiçeği ve mantarla karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun. kalamarların ağzını kürdanla kapatın. çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki tarafını pişirin.ayrı bir kapta tereyağını eritin.içine pul biber ve ezilmiş tereyağını koyun.iki dakika çevirip kalamarların üzerine dökün.önceden ısıtılmış fırında 3 dakika pişirin.fırından çıkarıp servis yapın. afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 517.38 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 18.41 g 28%
Katı Yağ 0.86 g 4%
Kolestrol 2.69 mg 1%
Sodyum 17113.43 mg 713%
Toplam Karbonhidrat 45.36 g 15%
Diyet Lifi 0.29 mg 1%
Protein 40.09 g 80%
Kalsiyum 99.57 mg 10%
Demir 0.25 mg 1%
Potasyum 77.15 mg 2%
A Vitamini 107.11 IU 2%
B3 Vitamini 0.14 mg 1%
B6 Vitamini 0.29 mg 15%
B12 Vitamini 0.2 µg 0%
E Vitamini 0.28 mg 1%
K Vitamini 0.06 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.