1
kalamarları temizledikten sonra bol su ile durulayın.bir kenarda bekletin.çam fıstıklarını ezerek ufalayın.kapari çiçeği ve mantarla karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun. kalamarların ağzını kürdanla kapatın. çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki tarafını pişirin.ayrı bir kapta tereyağını eritin.içine pul biber ve ezilmiş tereyağını koyun.iki dakika çevirip kalamarların üzerine dökün.önceden ısıtılmış fırında 3 dakika pişirin.fırından çıkarıp servis yapın. afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
517.38 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
18.41 g |
28% |
Katı Yağ |
0.86 g |
4% |
Kolestrol |
2.69 mg |
1% |
Sodyum |
17113.43 mg |
713% |
Toplam Karbonhidrat |
45.36 g |
15% |
Diyet Lifi |
0.29 mg |
1% |
Protein |
40.09 g |
80% |
Kalsiyum |
99.57 mg |
10% |
Demir |
0.25 mg |
1% |
Potasyum |
77.15 mg |
2% |
A Vitamini |
107.11 IU |
2% |
B3 Vitamini |
0.14 mg |
1% |
B6 Vitamini |
0.29 mg |
15% |
B12 Vitamini |
0.2 µg |
0% |
E Vitamini |
0.28 mg |
1% |
K Vitamini |
0.06 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.