Kakaolu Islak Kurabiye - COOK Tüketici Ürünleri

Kakaolu Islak Kurabiye

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3292 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 2 Su Bardağı
2 Toz Şeker 4 Kahve Fincanı
3 Kakao 3 Çorba Kaşığı
4 Tereyağ 10 Çorba Kaşığı
5 Ceviz 0.5 Çay Bardağı
6 Yumurta 2 Adet
7 Kabartma Tozu 1 Paket
8 Vanilya 1 Paket
9 Pastörize Süt 3 Kahve Fincanı
10 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: 2 yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırın. Toz şekeri kaba ilave edip çırpmaya başlayın. Hafif köpürttükten sonra tereyağını kabın içerisinde elinizle bastırarak bölün ve dağıtın.

2

Kakao, kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyin. Oluşan karışımı biraz yoğurun, daha sonra unu alabildiği kadar ilave edin ve kıvamlaştığını hissedene kadar yoğurma işlemine devam edin.

3

Pişirme: COOK Yağlı Pişirme Kağıdını tepsinize serin. Kurabiyeleri elinizle top şekline getirin ve COOK Yağlı Pişirme Kağıdının üzerine koyun. Piştiğinde yayılacağı için kurabiyelerin aralarında boşluk bırakmanız iyi olacaktır. Daha önceden ısıttığınız 200C’lik fırına atın ve 180 derecede 15-20 dakika pişirin.

4

Sosunun Hazırlanışı: 2 kahve fincanı toz şeker ve 3 kahve fincanı sütü bir araya getirin ve şeker tam olarak sütte erimeyecek şekilde karıştırın.

5

Servis: Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sosun içerisine batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 411.61 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 10.01 g 15%
Katı Yağ 4.29 g 21%
Kolestrol 13.25 mg 4%
Sodyum 154.8 mg 6%
Toplam Karbonhidrat 32.69 g 11%
Diyet Lifi 0.46 mg 2%
Protein 10.14 g 20%
Kalsiyum 31.16 mg 3%
Demir 0.17 mg 1%
Potasyum 89.25 mg 3%
A Vitamini 235.88 IU 5%
E Vitamini 0.2 mg 1%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.