1
3 yufkayı üstüste koyup zarf gibi katlayarak önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişir yanmadan fırından al ve üzerine tavuk suyunu dök. Tavaya yağ koy soğanları pembeleşinceye kadar kavur. Haşlanmış tavukları didikleyip tarifte bulunan baharatların tamamını (kuşüzümü,dolmalık fıstık dahil)birazda su ekleyerek pişir. Bir başka tepsiye COOK Alüminyum Folyo 10m ser. Yufkayı bu tepsiye al ve yufkaya bu malzemeyi yaydıktan sonra rulo şeklinde sar. Tekrar fırına at ve yaklaşık 7-10 arası pişir. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
270.21 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
7.35 g |
11% |
Kolestrol |
0.03 mg |
0% |
Sodyum |
162.14 mg |
7% |
Toplam Karbonhidrat |
32.09 g |
11% |
Protein |
21.46 g |
43% |
Kalsiyum |
1.92 mg |
0% |
Demir |
0.2 mg |
1% |
Potasyum |
44.35 mg |
1% |
A Vitamini |
141.88 IU |
3% |
B3 Vitamini |
0.11 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1 mg |
50% |
E Vitamini |
0.19 mg |
1% |
K Vitamini |
0.68 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.