# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Defne Yaprağı | 4 Yaprak |
3 | Maydanoz | 5 Dal |
4 | Tereyağ | 1 Yemek Kaşığı |
5 | Sivri Biber | 100 Gram |
6 | Patates | 2 Adet |
7 | Sarımsak | 3 Diş |
8 | Kırmızı Soğan | 2 Adet |
9 | Levrek | 1 Kilogram |
10 | Sıvı Yağ | 1 Çay Bardağı |
11 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: COOK Yağlı Pişirme Kağıdı’nı tepsinize yerleştirin fakat kesmeyin ve levrekleri üzerine yerleştirin.
Soğanları, domatesleri ve patatesleri ve maydanozları doğrayın. Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Ben bu tarifimde yarım ay şeklinde doğramak istedim.
Soğanları levreklerin üzerine yerleştirin ve soğanların aralarına tereyağı sürün. Tereyağının üzerine domatesleri yerleştirin. Patatesleri, maydanozları ve defne yaprağını da levreklerin üzerine yerleştirin. Sarımsağın sadece kabuklarını soyun ve tüm olarak balığın üzerine koyun. Böylece sadece kokusunu verecektir.
Balığın üzerini COOK Yağlı Pişirme Kağıdı ile kapatın ve kağıdın kenarlarını içeriye doğru kıvırın.
Pişirme: Levreği fırın koyun ve 180°C de 15 dakika pişirin.
Servis: Balığınızı fırından çıkardıktan sonra istediğiniz şekilde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kalori | 2150.14 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 505.05 g | 765% |
Katı Yağ | 1.74 g | 9% |
Doymamış Yağ | 0.08 g | 1% |
Kolestrol | 5.68 mg | 2% |
Sodyum | 117.05 mg | 5% |
Toplam Karbonhidrat | 114.88 g | 38% |
Diyet Lifi | 1.3 mg | 4% |
Protein | 175.4 g | 351% |
Kalsiyum | 56.18 mg | 6% |
Demir | 3.28 mg | 18% |
Potasyum | 1126.05 mg | 32% |
A Vitamini | 2382.45 IU | 48% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 1.82 mg | 9% |
B6 Vitamini | 8.68 mg | 434% |
E Vitamini | 24.87 mg | 83% |
K Vitamini | 82.2 µg | 0% |