Kadayıflı Mantarlı Sufle - COOK Tüketici Ürünleri

Kadayıflı Mantarlı Sufle

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3468 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Eski Kaşar 200 Gram
2 Parmesan Peyniri 100 Gram
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Biberiye 1 Çorba Kaşığı
5 Karabiber 1 Tutam
6 Tereyağ 1 Su Bardağı
7 Kültür Mantarı 500 Gram
8 Soğan 1 Adet
9 Yumurta 4 Adet
10 Pastırma 150 Gram
11 Çiğ Tel Kadayıf 1 Adet
12 İnek Sütü 2 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

soğanlar ince doğranır.soğanlar sotelenir.sonra yıkayıp doğradığınız mantarlar ve pastırma konularak hafif pişirilir.geniş bir kaba konup, biberiye ve permasan peyniri ile tuz konulur.daha sonra süt tuz ile yumurta çırpılır taze çekilmiş karabiber konulur.kadayıfın yarısı bastırılarak sufle kabınıza yada yuvarlak borcama yerleştirilir.tereyağının yarısı fırça yardımı ile kadayıflara sürülür ve emdirilir.sonra harç üzerine yayılır.en üste yine bastırılarak kadayıf ile kaplanır.kalan tereyağ gezdirilir.sufle için hazırlanan yumurtalı sütte dökülerek önceden 190 derece ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirilip servis yapılır.afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 867.05 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 56.41 g 85%
Katı Yağ 18.16 g 91%
Kolestrol 78.81 mg 26%
Sodyum 1144.8 mg 48%
Toplam Karbonhidrat 13.71 g 5%
Diyet Lifi 1.25 mg 4%
Protein 35.35 g 71%
Kalsiyum 524.47 mg 52%
Demir 2.54 mg 14%
Potasyum 946.19 mg 27%
A Vitamini 1274.64 IU 25%
B3 Vitamini 1.1 mg 6%
B6 Vitamini 3.64 mg 182%
B12 Vitamini 1.18 µg 0%
E Vitamini 2.72 mg 9%
K Vitamini 1.37 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.