1
soğanlar ince doğranır.soğanlar sotelenir.sonra yıkayıp doğradığınız mantarlar ve pastırma konularak hafif pişirilir.geniş bir kaba konup, biberiye ve permasan peyniri ile tuz konulur.daha sonra süt tuz ile yumurta çırpılır taze çekilmiş karabiber konulur.kadayıfın yarısı bastırılarak sufle kabınıza yada yuvarlak borcama yerleştirilir.tereyağının yarısı fırça yardımı ile kadayıflara sürülür ve emdirilir.sonra harç üzerine yayılır.en üste yine bastırılarak kadayıf ile kaplanır.kalan tereyağ gezdirilir.sufle için hazırlanan yumurtalı sütte dökülerek önceden 190 derece ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirilip servis yapılır.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
867.05 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
56.41 g |
85% |
Katı Yağ |
18.16 g |
91% |
Kolestrol |
78.81 mg |
26% |
Sodyum |
1144.8 mg |
48% |
Toplam Karbonhidrat |
13.71 g |
5% |
Diyet Lifi |
1.25 mg |
4% |
Protein |
35.35 g |
71% |
Kalsiyum |
524.47 mg |
52% |
Demir |
2.54 mg |
14% |
Potasyum |
946.19 mg |
27% |
A Vitamini |
1274.64 IU |
25% |
B3 Vitamini |
1.1 mg |
6% |
B6 Vitamini |
3.64 mg |
182% |
B12 Vitamini |
1.18 µg |
0% |
E Vitamini |
2.72 mg |
9% |
K Vitamini |
1.37 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.