# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1.5 Su Bardağı |
2 | Toz Şeker | 3 Su Bardağı |
3 | Su | 3 Su Bardağı |
4 | Ceviz | 2 Su Bardağı |
5 | Limon | 0.5 Adet |
6 | Yumurta | 4 Adet |
7 | Çiğ Tel Kadayıf | 0.5 Kilogram |
8 | Kaymak | 250 Gram |
Kadayıf Dolmalarının Hazırlanması: Cevizleri döverek 2 su barsdağı kadar ceviz içi elde edilir. Kadayıf dolmasını hazırlamak için 1/2 kg. tel kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılarak tezgahın üzerine yayılır. Birer tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi yayılmış kadayıfın içine konulur ve kadayıfın kenarları içine katlanarak tıpkı bir dolma gibi sarılır. Böylece tek tek hazırlanan kadayıf dolmaları çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda nar gibi kızartılır.
Şerbetin hazırlanması: Tencerede su ve şeker birlikte kaynatılır. Koyulaşıp kıvama gelince limon suyu katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Altı söndürülür ve ılımaya bırakılır. Kızaran dolmalar ılık şerbetin içine atılarak şerbetin çekmesi için 15-20 dakika bekletilir. Servis tabağına alınan kadayıf dolmalarının üstüne kaymak veya dövülmüş ceviz içi serpiştirerek ikram edilir. Afiyet Olsun
Kalori | 1582.13 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 83.12 g | 126% |
Sodyum | 173.19 mg | 7% |
Toplam Karbonhidrat | 139.05 g | 46% |
Diyet Lifi | 0.12 mg | 0% |
Protein | 23.88 g | 48% |
Kalsiyum | 12.91 mg | 1% |
Demir | 0.43 mg | 2% |
Potasyum | 163.61 mg | 5% |
E Vitamini | 8.61 mg | 29% |
K Vitamini | 3.61 µg | 0% |