Kadayıf Dolması - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Kadayıf Dolması

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 7910 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1.5 Su Bardağı
2 Toz Şeker 3 Su Bardağı
3 Su 3 Su Bardağı
4 Ceviz 2 Su Bardağı
5 Limon 0.5 Adet
6 Yumurta 4 Adet
7 Çiğ Tel Kadayıf 0.5 Kilogram
8 Kaymak 250 Gram

Yapım Aşamaları

1

Kadayıf Dolmalarının Hazırlanması: Cevizleri döverek 2 su barsdağı kadar ceviz içi elde edilir. Kadayıf dolmasını hazırlamak için 1/2 kg. tel kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılarak tezgahın üzerine yayılır. Birer tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi yayılmış kadayıfın içine konulur ve kadayıfın kenarları içine katlanarak tıpkı bir dolma gibi sarılır. Böylece tek tek hazırlanan kadayıf dolmaları çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda nar gibi kızartılır.

2

Şerbetin hazırlanması: Tencerede su ve şeker birlikte kaynatılır. Koyulaşıp kıvama gelince limon suyu katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Altı söndürülür ve ılımaya bırakılır. Kızaran dolmalar ılık şerbetin içine atılarak şerbetin çekmesi için 15-20 dakika bekletilir. Servis tabağına alınan kadayıf dolmalarının üstüne kaymak veya dövülmüş ceviz içi serpiştirerek ikram edilir. Afiyet Olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1582.13 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 83.12 g 126%
Sodyum 173.19 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 139.05 g 46%
Diyet Lifi 0.12 mg 0%
Protein 23.88 g 48%
Kalsiyum 12.91 mg 1%
Demir 0.43 mg 2%
Potasyum 163.61 mg 5%
E Vitamini 8.61 mg 29%
K Vitamini 3.61 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.