Kabalak Dolması - COOK Tüketici Ürünleri

Kabalak Dolması

  • Kaç Kişilik: 1
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 906 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Tam Buğday Unu 1 Adet
2 Su 1 Adet
3 Taze Soğan 1 Adet
4 Soğan 1 Adet
5 Akya 1 Adet
6 Taze Nane 1 Adet
7 İnek Sütü 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

kabalak dolması taze ve haşlanmış kabalak . taze sogon ve nane ince kıyılıp un ile karıştırılır tuz ve karabiber ve su ile akışkan bir harc elde edilir .kabalaklar bu harc ile sarılır tencereye dizilir su eklenip pişirilir .ayrı yerde sıvı yagda sogan kavrulur ve pişen dolmaların üzerine eklenir süt eklenip cook folyayla kapatılıp bir taşım daha kaynatılıp servise hazır hale getirilir afiyet olsun:)

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 906.12 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 19.39 g 29%
Katı Yağ 0.38 g 2%
Kolestrol 0.25 mg 0%
Sodyum 145 mg 6%
Toplam Karbonhidrat 112.88 g 38%
Diyet Lifi 20.25 mg 68%
Protein 74.52 g 149%
Kalsiyum 296.25 mg 30%
Demir 7.39 mg 41%
Potasyum 1008.75 mg 29%
A Vitamini 1793.75 IU 36%
B3 Vitamini 0.88 mg 4%
B6 Vitamini 8.38 mg 419%
E Vitamini 2.5 mg 8%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.