1
kabalak dolması
taze ve haşlanmış kabalak . taze sogon ve nane ince kıyılıp un ile karıştırılır tuz ve karabiber ve su ile akışkan bir harc elde edilir .kabalaklar bu harc ile sarılır tencereye dizilir su eklenip pişirilir .ayrı yerde sıvı yagda sogan kavrulur ve pişen dolmaların üzerine eklenir süt eklenip cook folyayla kapatılıp bir taşım daha kaynatılıp servise hazır hale getirilir afiyet olsun:)
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
906.12 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
19.39 g |
29% |
Katı Yağ |
0.38 g |
2% |
Kolestrol |
0.25 mg |
0% |
Sodyum |
145 mg |
6% |
Toplam Karbonhidrat |
112.88 g |
38% |
Diyet Lifi |
20.25 mg |
68% |
Protein |
74.52 g |
149% |
Kalsiyum |
296.25 mg |
30% |
Demir |
7.39 mg |
41% |
Potasyum |
1008.75 mg |
29% |
A Vitamini |
1793.75 IU |
36% |
B3 Vitamini |
0.88 mg |
4% |
B6 Vitamini |
8.38 mg |
419% |
E Vitamini |
2.5 mg |
8% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.