# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 400 Gram |
2 | Klasik Beyaz Peynir | 130 Gram |
3 | Dereotu | 4 Dal |
4 | Tereyağ | 1 Yemek Kaşığı |
5 | Yağlı İnek Sütü | 2 Su Bardağı |
6 | Yumurta | 2 Adet |
7 | Yufka | 2 Dilim |
Hazırlama: Tereotlarının yapraklarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 2 orta boy kabağın üstlerini soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Derince bir kabın içinde 2 yumurtayı çırpın, Beyazpeyniri (130 gr yaklaşık 2 parmak kalınlığında) çırptığınız yumurtanın içine koyup ezin. İnce doğradığınız tereotlarını ve kabağı ilave edin. 2 su bardağı (400 ml) sütü de ekledikten sonra 2 yaprak yufkayı didikleyerek içine katın. Hepsini bir karıştırın.
Pişirme: Fırın tepsinizi azcık yağladıktan sonra karışımı içine koyun. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde karışımın üstüne serpiştirin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapabileceğiniz gibi ılık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 212.19 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 7.99 g | 12% |
Katı Yağ | 0.57 g | 3% |
Kolestrol | 1.9 mg | 1% |
Sodyum | 353.89 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 13.37 g | 4% |
Diyet Lifi | 0.83 mg | 3% |
Protein | 9.68 g | 19% |
Kalsiyum | 203.6 mg | 20% |
Demir | 0.55 mg | 3% |
Potasyum | 335.76 mg | 10% |
A Vitamini | 1681.93 IU | 34% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.22 mg | 13% |
B5 Vitamini | 0.21 mg | 2% |
B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
E Vitamini | 0.07 mg | 0% |