
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Kabak | 400 Gram |
| 2 | Klasik Beyaz Peynir | 130 Gram |
| 3 | Dereotu | 4 Dal |
| 4 | Tereyağ | 1 Yemek Kaşığı |
| 5 | Yağlı İnek Sütü | 2 Su Bardağı |
| 6 | Yumurta | 2 Adet |
| 7 | Yufka | 2 Dilim |
Hazırlama: Tereotlarının yapraklarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 2 orta boy kabağın üstlerini soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Derince bir kabın içinde 2 yumurtayı çırpın, Beyazpeyniri (130 gr yaklaşık 2 parmak kalınlığında) çırptığınız yumurtanın içine koyup ezin. İnce doğradığınız tereotlarını ve kabağı ilave edin. 2 su bardağı (400 ml) sütü de ekledikten sonra 2 yaprak yufkayı didikleyerek içine katın. Hepsini bir karıştırın.
Pişirme: Fırın tepsinizi azcık yağladıktan sonra karışımı içine koyun. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde karışımın üstüne serpiştirin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapabileceğiniz gibi ılık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
| Kalori | 212.19 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 7.99 g | 12% |
| Katı Yağ | 0.57 g | 3% |
| Kolestrol | 1.9 mg | 1% |
| Sodyum | 353.89 mg | 15% |
| Toplam Karbonhidrat | 13.37 g | 4% |
| Diyet Lifi | 0.83 mg | 3% |
| Protein | 9.68 g | 19% |
| Kalsiyum | 203.6 mg | 20% |
| Demir | 0.55 mg | 3% |
| Potasyum | 335.76 mg | 10% |
| A Vitamini | 1681.93 IU | 34% |
| B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
| B2 Vitamini | 0.22 mg | 13% |
| B5 Vitamini | 0.21 mg | 2% |
| B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
| E Vitamini | 0.07 mg | 0% |