Kabaklı Kiş - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Kabaklı Kiş

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3743 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 3 Adet
2 Eski Kaşar 150 Gram
3 Un 2 Su Bardağı
4 Sofra Tuzu 1 Tutam
5 Dereotu 0.5 Demet
6 Karabiber 1 Tutam
7 Tereyağ 125 Gram
8 Sarımsak 1 Diş
9 Taze Soğan 2 Dal
10 Yumurta 3 Adet
11 Krema 200 Mililitre
12 Cook Eldiven 1 Adet
13 Kiş Kabı 6 Adet
14 Cook Polietilen Streç Film 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Kiş Tartının Hazırlanışı : Tereyağını küçük küpler halinde kesip bir kaba koyun. İçine un, 1 yumurta ve 1 tutam tuz ekleyip mikserin hamur çırpma teli ile pütür pütür olana kadar karıştırın. Daha sonra elinize COOK eldiveninizi takıp, hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Yoğurulan hamuru, gıdaya temas edeceği için COOK Polietilen Streç ile kaplayıp buzdolabında tercihan 1 saat dinlendirin.

2

İç Malzemenin Hazırlanışı : Kabakları rendeleyin, üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. O sırada, taze soğanları ince ince doğrayın. Kabakları elinizle iyice sıkıp bir kaba alın. İçine taze soğanı, kaşar rendesini, ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Ayrı bir kapta, 2 yumurta ve kremayı çırpın. Dinlenmiş hamuru alıp, 6 adet eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta kiş kaplarının biraz dışına taşacak ölçüde yuvarlak olarak merdane ile açın. Her bir hamur parçasını kiş kaplarının içine, kenarları 1,5 cm.yukarı çıkacak şekilde yerleştirin. Hamurların içine bir çatal batırarak çeşitli yerlerinden delin ve 180 dereceye ayrlanmış fırında 5 dakika pişirin. Sonra fırından alıp, her bir kabın içine kabaklı karışımı paylaştırıp, üzerlerine yumurtalı karışımı dökün. Süslemek için üzerlerine ince kabak dilimleri ekleyebilirsiniz. Kiş kaplarını tekrar fırına verip 15 - 20 dakika daha pişirin. Çıkarınca sıcakken üzerlerine kıyılmış dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun :)) Not: Aynı malzemeyi ile 26 cm.lık fırına dayanıklı tek parça bir fırın kabı ile de pişirebilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 623.96 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 30.65 g 46%
Katı Yağ 10.98 g 55%
Kolestrol 66.54 mg 22%
Sodyum 445.19 mg 19%
Toplam Karbonhidrat 12.17 g 4%
Diyet Lifi 0.93 mg 3%
Protein 16.52 g 33%
Kalsiyum 259.37 mg 26%
Demir 1.23 mg 7%
Potasyum 330.17 mg 9%
A Vitamini 2606.5 IU 52%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B6 Vitamini 0.13 mg 7%
B12 Vitamini 0.38 µg 0%
E Vitamini 0.49 mg 2%
K Vitamini 0.99 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.