# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 3 Adet |
2 | Eski Kaşar | 150 Gram |
3 | Un | 2 Su Bardağı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Dereotu | 0.5 Demet |
6 | Karabiber | 1 Tutam |
7 | Tereyağ | 125 Gram |
8 | Sarımsak | 1 Diş |
9 | Taze Soğan | 2 Dal |
10 | Yumurta | 3 Adet |
11 | Krema | 200 Mililitre |
12 | Cook Eldiven | 1 Adet |
13 | Kiş Kabı | 6 Adet |
14 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Kiş Tartının Hazırlanışı : Tereyağını küçük küpler halinde kesip bir kaba koyun. İçine un, 1 yumurta ve 1 tutam tuz ekleyip mikserin hamur çırpma teli ile pütür pütür olana kadar karıştırın. Daha sonra elinize COOK eldiveninizi takıp, hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Yoğurulan hamuru, gıdaya temas edeceği için COOK Polietilen Streç ile kaplayıp buzdolabında tercihan 1 saat dinlendirin.
İç Malzemenin Hazırlanışı : Kabakları rendeleyin, üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. O sırada, taze soğanları ince ince doğrayın. Kabakları elinizle iyice sıkıp bir kaba alın. İçine taze soğanı, kaşar rendesini, ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Ayrı bir kapta, 2 yumurta ve kremayı çırpın. Dinlenmiş hamuru alıp, 6 adet eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta kiş kaplarının biraz dışına taşacak ölçüde yuvarlak olarak merdane ile açın. Her bir hamur parçasını kiş kaplarının içine, kenarları 1,5 cm.yukarı çıkacak şekilde yerleştirin. Hamurların içine bir çatal batırarak çeşitli yerlerinden delin ve 180 dereceye ayrlanmış fırında 5 dakika pişirin. Sonra fırından alıp, her bir kabın içine kabaklı karışımı paylaştırıp, üzerlerine yumurtalı karışımı dökün. Süslemek için üzerlerine ince kabak dilimleri ekleyebilirsiniz. Kiş kaplarını tekrar fırına verip 15 - 20 dakika daha pişirin. Çıkarınca sıcakken üzerlerine kıyılmış dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun :)) Not: Aynı malzemeyi ile 26 cm.lık fırına dayanıklı tek parça bir fırın kabı ile de pişirebilirsiniz.
Kalori | 623.96 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 30.65 g | 46% |
Katı Yağ | 10.98 g | 55% |
Kolestrol | 66.54 mg | 22% |
Sodyum | 445.19 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 12.17 g | 4% |
Diyet Lifi | 0.93 mg | 3% |
Protein | 16.52 g | 33% |
Kalsiyum | 259.37 mg | 26% |
Demir | 1.23 mg | 7% |
Potasyum | 330.17 mg | 9% |
A Vitamini | 2606.5 IU | 52% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B6 Vitamini | 0.13 mg | 7% |
B12 Vitamini | 0.38 µg | 0% |
E Vitamini | 0.49 mg | 2% |
K Vitamini | 0.99 µg | 0% |