Kabak Sufle - COOK Tüketici Ürünleri

Kabak Sufle

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1868 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 6 Adet
2 Klasik Beyaz Peynir 100 Gram
3 Taze Kaşar 50 Gram
4 İzmir Tulum Peyniri 50 Gram
5 Ayçiçek Yağı 1 Çorba Kaşığı
6 Sofra Tuzu 1 Tutam
7 Dereotu 0.5 Demet
8 Karabiber 1 Tutam
9 Maydanoz 0.5 Demet
10 Taze Soğan 4 Dal
11 Soğan 1 Adet
12 Yumurta 3 Adet
13 Yufka 1 Yaprak
14 Taze Nane 4 Dal
15 Pastörize Süt 500 Gram

Yapım Aşamaları

1

Kabakları rendeleyip, küp küp doğranmış soğan ile biraz kavurun. Kabaklar soğuduktan sonra, ayrı bir kapta, kabaklarla birlikte, minik minik doğranmış dereotu, maydanoz, nane ve taze soğan ile karıştırın. Karışıma 3 yumurta ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra sütü ilave edin ve1 adet yufkayı da minik parçalar halinde parçalayarak azar azar ekleyip karıştırın. Beyaz peynir, kaşar peynir, tulum peyniri, ya da dolabınızda azar azar kalmış peynirlerden arzu ettiklerinizi de ekleyin. İçine tuz ve karabiber serpin. Cam pyrex bir kaba biraz ayçiçek yağı sürüp, karışımı içine dökün. 15 dakika kadar beklettikten sonra, üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 233.57 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 19.64 g 30%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.22 mg 0%
Sodyum 417.99 mg 17%
Toplam Karbonhidrat 13.05 g 4%
Diyet Lifi 1.41 mg 5%
Protein 11.24 g 22%
Kalsiyum 216.6 mg 22%
Demir 1.28 mg 7%
Potasyum 448.26 mg 13%
A Vitamini 2959.79 IU 59%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.16 mg 9%
B3 Vitamini 0.11 mg 1%
B5 Vitamini 0.12 mg 1%
B6 Vitamini 1.12 mg 56%
B12 Vitamini 0.18 µg 0%
E Vitamini 0.79 mg 3%
K Vitamini 69.01 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.