Kabak Çorbası - COOK Tüketici Ürünleri

Kabak Çorbası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: İftar
  • Kalori: 1079 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 1 Adet
2 Yoğurt 0.5 Su Bardağı
3 Mısır Unu 1 Çorba Kaşığı
4 Sofra Tuzu 1 Tutam
5 Nane 1 Demet
6 Dereotu 1 Demet
7 Karabiber 1 Tutam
8 Tereyağ 100 Gram
9 Soğan 1 Adet
10 Yumurta 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

2

Zeytinyağını tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.

3

Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)

4

Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 269.75 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 16.26 g 25%
Katı Yağ 8.58 g 43%
Kolestrol 29.87 mg 10%
Sodyum 510.48 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 14.94 g 5%
Diyet Lifi 0.76 mg 3%
Protein 7.78 g 16%
Kalsiyum 89.7 mg 9%
Demir 1.99 mg 11%
Potasyum 234.88 mg 7%
A Vitamini 2687.26 IU 54%
B1 Vitamini 0.02 mg 1%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2.03 mg 102%
E Vitamini 0.8 mg 3%
K Vitamini 1.37 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.