# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 1 Adet |
2 | Yoğurt | 0.5 Su Bardağı |
3 | Mısır Unu | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Nane | 1 Demet |
6 | Dereotu | 1 Demet |
7 | Karabiber | 1 Tutam |
8 | Tereyağ | 100 Gram |
9 | Soğan | 1 Adet |
10 | Yumurta | 1 Adet |
Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.
Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)
Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.
Kalori | 269.75 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 16.26 g | 25% |
Katı Yağ | 8.58 g | 43% |
Kolestrol | 29.87 mg | 10% |
Sodyum | 510.48 mg | 21% |
Toplam Karbonhidrat | 14.94 g | 5% |
Diyet Lifi | 0.76 mg | 3% |
Protein | 7.78 g | 16% |
Kalsiyum | 89.7 mg | 9% |
Demir | 1.99 mg | 11% |
Potasyum | 234.88 mg | 7% |
A Vitamini | 2687.26 IU | 54% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.22 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2.03 mg | 102% |
E Vitamini | 0.8 mg | 3% |
K Vitamini | 1.37 µg | 0% |