# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak Çiçeği | 30 Adet |
2 | Baldo Pirinç | 1 Su Bardağı |
3 | Soğan | 2 Adet |
4 | Maydanoz | 0.5 Demet |
5 | Taze Nane | 0.5 Demet |
6 | Dereotu | 0.5 Demet |
7 | Kuş Üzümü | 0.5 Çay Bardağı |
8 | Dolmalık Fıstık | 0.5 Çay Bardağı |
9 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
10 | Kimyon | 1 Çay Kaşığı |
11 | Kırmızı Toz Biber | 1 Çay Kaşığı |
12 | Yenibahar | 1 Çay Kaşığı |
13 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
Kabak Çiçeği Dolması Önce kabak çiçeklerini soğuk suyla ıslatıp, içlerindeki polenli kısımlarını çıkartıyoruz. Çiçekleri yıkarken baş aşağı yıkayın ki şekilleri bozulmasın.
Daha sonra dolma içimizi hazırlıyoruz. Önce soğanları ve fıstıkları kavurup pirinci ekliyoruz. Sonra tüm baharatları ekliyoruz. Ocaktan indirdikten sonra tüm yeşilliklerini ekleyip ılımaya bırakıyoruz. Hazırladığınız iç harcı muhakkak ılık hale getirin yoksa çiçekleriniz zarar görebilir.
Sıra geldi çiçekleri doldurmaya. Çiçeklerin içine bir çay kaşığından biraz fazla iç harçla doldurup tencereye dizin. Doldurma işlemi bittikten sonra üzerine bir su bardağı su ekleyip en küçük ateşte, kısık ateşte pişmeye bırakın. Dolmalarınızı ılık olarak servis yapın.
İşin püf noktası en küçük ocakta, kısık ateşte pişirmek. Afiyet olsun.
Kalori | 426.46 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 3.04 g | 5% |
Katı Yağ | 0.02 g | 0% |
Kolestrol | 0.13 mg | 0% |
Sodyum | 311 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 59.13 g | 20% |
Diyet Lifi | 0.47 mg | 2% |
Protein | 40.53 g | 81% |
Kalsiyum | 401.58 mg | 40% |
Demir | 8.13 mg | 45% |
Potasyum | 1783.23 mg | 51% |
A Vitamini | 20175.83 IU | 404% |
B3 Vitamini | 0.44 mg | 2% |
B6 Vitamini | 4.03 mg | 202% |
E Vitamini | 0.82 mg | 3% |
K Vitamini | 137.7 µg | 0% |