Jerk Usulü Tavuk - COOK Tüketici Ürünleri

Jerk Usulü Tavuk

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Amerikan Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 5247 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 20 dk / 25 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Tavuk But 8 Adet
2 Sıvı Yağ 350 Gram
3 Limon Suyu 350 Gram
4 Çiçek Balı 1 Yemek Kaşığı
5 Acı Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
6 Karabiber 1 Çay Kaşığı
7 Sarımsak 2 Diş

Yapım Aşamaları

1

Jerk Usulü Tavuk 1. Tavuk butlarını ve diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp 10 dk. marine edin.2. Tavuğun sosunu süzüp bir kenara ayırın.3. Tavuk butlarını, iki yüzü kızarıp iyice pişene kadar yağda pişirin. Yada ızgarada yapın.4. Ayırdığınız sosu küçük bir tencerede kaynatın ve kapağı açık olarak 3 dk. kısık ateşte pişirin.5. Sosu tavuğun üzerine gezdirip servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1311.89 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 801.09 g 1214%
Sodyum 0.95 mg 0%
Toplam Karbonhidrat 3.97 g 1%
Diyet Lifi 0.08 mg 0%
Protein 65.34 g 131%
Kalsiyum 8.91 mg 1%
Demir 0.25 mg 1%
Potasyum 22.54 mg 1%
A Vitamini 2.17 IU 0%
B6 Vitamini 0.04 mg 2%
E Vitamini 36.41 mg 121%
K Vitamini 1.14 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.