Ispanaklı Rulo Börek - COOK Tüketici Ürünleri

Ispanaklı Rulo Börek

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2569 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Riviera Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Su 1 Su Bardağı
5 Ispanak 2 Demet
6 Soğan 1 Adet
7 Yumurta 3 Adet
8 Yufka 6 Yaprak
9 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra, küçük küçük kesip, pişirme tenceresinde yemeklik doğranmış soğanla kavurun. Diğer tarafta, yufkaların aralarına sürmek üzere, derin bir kapta su, zeytinyağı ve 2 yumurtayı iyice çırpın. Yufkaları ikişer adetlik olmak üzere üst üste koyarak tezgaha serin. Her bir yufkanın arasına su, zeytinyağ, yumurta karışımını sürün. Her bir iki yufka üst üste iken tam ortasından keserek yarım daire şekli elde edin. Her bir yarım dairenin düz kesilmiş olan kenarına kavurduğunuz ıspanaklı harcı uzunlamasına döşeyin. Sonra yufkanın düz kesilmiş kenarından başlamak üzere rulo yaparak sarın. Toplam 6 adet yufkadan, 6 adet yarım daire çıkacaktır. Hazırladığınız ruloları, COOK yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine ortadan başlayıp birbirinin etrafına sararak yerleştirin. Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 321.17 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 12.89 g 20%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 241.7 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 32.5 g 11%
Protein 8.92 g 18%
Kalsiyum 6.32 mg 1%
Demir 0.33 mg 2%
Potasyum 162.56 mg 5%
A Vitamini 291.88 IU 6%
B3 Vitamini 0.23 mg 1%
B6 Vitamini 2.07 mg 104%
E Vitamini 2.18 mg 7%
K Vitamini 1.43 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.