1
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra hiç su ilave etmeden hafifçe diriliklerini kaybedene kadar haşlayalım. Suzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba koyalım. İçine haşlanmış patates rendesini, yumurtaları, sıvı yapı tuzu ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Fırın kabını margarinle yaplayıp galeta unu serperek ıspanaklı harcı fırın kabına alalım. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim ılıtarak servis yapalım.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
391.07 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
138.25 g |
209% |
Kolestrol |
0.2 mg |
0% |
Sodyum |
286.58 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
22.92 g |
8% |
Protein |
12.69 g |
25% |
Kalsiyum |
127.28 mg |
13% |
Demir |
2.04 mg |
11% |
Potasyum |
760.93 mg |
22% |
A Vitamini |
904.52 IU |
18% |
B3 Vitamini |
1.4 mg |
7% |
B6 Vitamini |
6.76 mg |
338% |
B12 Vitamini |
0.23 µg |
0% |
E Vitamini |
8.64 mg |
29% |
K Vitamini |
1.1 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.