Ispanaklı Patates - COOK Tüketici Ürünleri

Ispanaklı Patates

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1955 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Taze Kaşar 75 Gram
2 Ayçiçek Yağı 0.75 Çay Bardağı
3 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
4 Galeta Unu 2 Çorba Kaşığı
5 Karabiber 1 Tutam
6 Ispanak 0.5 Kilogram
7 Patates 4 Adet
8 Yumurta 2 Adet

Yapım Aşamaları

1

Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra hiç su ilave etmeden hafifçe diriliklerini kaybedene kadar haşlayalım. Suzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba koyalım. İçine haşlanmış patates rendesini, yumurtaları, sıvı yapı tuzu ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Fırın kabını margarinle yaplayıp galeta unu serperek ıspanaklı harcı fırın kabına alalım. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim ılıtarak servis yapalım.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 391.07 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 138.25 g 209%
Kolestrol 0.2 mg 0%
Sodyum 286.58 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 22.92 g 8%
Protein 12.69 g 25%
Kalsiyum 127.28 mg 13%
Demir 2.04 mg 11%
Potasyum 760.93 mg 22%
A Vitamini 904.52 IU 18%
B3 Vitamini 1.4 mg 7%
B6 Vitamini 6.76 mg 338%
B12 Vitamini 0.23 µg 0%
E Vitamini 8.64 mg 29%
K Vitamini 1.1 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.