Ispanaklı Kek - COOK Tüketici Ürünleri

Ispanaklı Kek

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 3881 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 0.5 Su Bardağı
2 Un 2 Su Bardağı
3 Toz Şeker 1.5 Su Bardağı
4 Ispanak 1 Demet
5 Yumurta 3 Adet
6 Kabartma Tozu 1 Paket
7 Vanilya 1 Paket

Yapım Aşamaları

1

Ispanakları yıkayıp sularını süzdürün. Yapışmaz tavada orta ateşte sularını tamamen çekinceye dek kavurun. Derin bir kaba alıp el blendırı ile püre haline getirin. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekleyin. Mikser ile beyazlaşıncaya dek yani yaklaşık 3 - 5 dakika kadar karıştırın. Elediğiniz una, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Bu kuru karışımı, ıspanak püresini (püre hali 1 su bardağı kadar), sıvıyağı, yumurta ve şekere ekleyin. Tahta kaşık ile yavaş hareketlerle karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Kontrol için kek kızardığında içine kürdan batırın. Kuru çıkıyorsa fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 485.13 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 110.97 g 168%
Kolestrol 0.02 mg 0%
Sodyum 115.63 mg 5%
Toplam Karbonhidrat 42.71 g 14%
Protein 8.36 g 17%
Kalsiyum 3.97 mg 0%
Demir 0.09 mg 1%
Potasyum 98.17 mg 3%
A Vitamini 75 IU 2%
B3 Vitamini 0.06 mg 0%
B6 Vitamini 0.53 mg 27%
E Vitamini 5.3 mg 18%
K Vitamini 0.01 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.