1
Kabakları yıkayıp, dış kabuklarını soymadan, 4 – 5 cm.lik parçalara bölün. Kabak soyucu yardımı ile en dibini almadan, kabakların içini çıkarın. (Çıkardığınız bu içi daha sonra mücver yapımında kullanabilirsiniz).
Diğer tarafta, pişirme tencerenizde soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Doğranmış ıspanağı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişerken içine rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyin. Ispanak suyunu çektiğinde karıştırıp soğumaya bırakın.
Daha önceden içlerini çıkardığınız kabak parçalarının içine hazırladığınız ıspanaklı harcı doldurun. En üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve kabak kadehlerini, ekli resimde görüldüğü gibi boylamasına, COOK kesilmiş yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Daha önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 – 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun …
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
76.31 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
1.98 g |
3% |
Kolestrol |
0.38 mg |
0% |
Sodyum |
221.57 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
3.84 g |
1% |
Diyet Lifi |
1.04 mg |
3% |
Protein |
6.56 g |
13% |
Kalsiyum |
152.42 mg |
15% |
Demir |
1.14 mg |
6% |
Potasyum |
483.03 mg |
14% |
A Vitamini |
2772.69 IU |
55% |
B1 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.14 mg |
8% |
B3 Vitamini |
0.73 mg |
4% |
B6 Vitamini |
6.69 mg |
335% |
E Vitamini |
1.3 mg |
4% |
K Vitamini |
0.95 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.