# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 2 Tutam |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Kimyon | 1 Tutam |
4 | Maydanoz | 1 Tutam |
5 | Dana Kıyma | 1 Kilogram |
6 | Ceviz | 1 Çay Kaşığı |
7 | Biber Salçası | 1 Çorba Kaşığı |
8 | Margarin | 1 Paket |
9 | Toz İrmik | 1 Paket |
10 | Cook Kilitli Buzdolabı Poşeti | 1 Adet |
11 | Kuru Soğan | 1 Kilogram |
dış hamuru için.. irmik ve köftelik bulgur ayrı ayrı kaplarda ılık su ile ıslanır..daha sonra iki malzeme aynı kapta yogurulur..iyice yumuşadıktan sonra içine un koyulur...baharatları ve salçası eklendikten sonra dış harcımız hazır..
iç harcı için soğanlar ince ince doğranır..ve kıymayla kavrulur..içine margarini ,az salça ve baharatı konup kavurma işlemi tamamlanır..isteğe bağlı olarak ceviz ve maydonoz eklenir..
geniş bir tencerede su kaynatılır..içine 3-4 para limon tuzu konur..köfteler 10 dak.haşlanır ..köfteler suyun üstüne çıkınca pişmiştir..afiyet olsun..
Kalori | 3287.56 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 254.22 g | 385% |
Katı Yağ | 38 g | 190% |
Doymamış Yağ | 37.25 g | 373% |
Kolestrol | 0.5 mg | 0% |
Sodyum | 2688.45 mg | 112% |
Toplam Karbonhidrat | 193.91 g | 65% |
Diyet Lifi | 0.03 mg | 0% |
Protein | 91.23 g | 182% |
Kalsiyum | 8.85 mg | 1% |
Demir | 0.3 mg | 2% |
Potasyum | 670.07 mg | 19% |
A Vitamini | 11247.7 IU | 225% |
B3 Vitamini | 1.75 mg | 9% |
B6 Vitamini | 16 mg | 800% |
E Vitamini | 25.51 mg | 85% |
K Vitamini | 13.9 µg | 0% |