Hürrem Sultan - COOK Tüketici Ürünleri

Hürrem Sultan

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2915 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 4 Adet
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Su 3 Su Bardağı
5 Dana Kuşbaşı 600 Gram
6 Kültür Mantarı 1 Kilogram
7 Sivri Biber 5 Adet
8 Patates 1 Kilogram
9 Soğan 1 Adet
10 Limon 1 Adet
11 Domates Salcası 1.5 Yemek Kaşığı
12 İnek Sütü 3 Su Bardağı
13 Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Etlerin Hazırlanması: Mantarları 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Dörde bölüp susuz olarak ocağı koyun. Suyunu çekene kadar bekletin. Kızgın yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı et ile mantarı ilave edip kavurun. Suda erittiğiniz salçayı ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Pişince fırın tepsisine boşaltıp üzerine domates ve biberleri kuşbaşı doğrayın; Cook Alüminyum Folyo ile kapatıp 60 derecede yarım saat bekletin.

2

Pürenin hazırlanması: Haşlanmış patatesleri soyduktan sonra mikserden geçirip süt ile bir miktar tuz ve karabiber ilave ederek püre haline getirin.

3

Servis: Püreyi tabaklara aldıktan sonra üzerine, Hürrem Sultan’ı ilave ederek sıcak servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 485.91 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 24.28 g 37%
Doymamış Yağ 0.18 g 2%
Kolestrol 0.54 mg 0%
Sodyum 294.62 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 50.51 g 17%
Diyet Lifi 3.51 mg 12%
Protein 39.29 g 79%
Kalsiyum 172.32 mg 17%
Demir 4.03 mg 22%
Potasyum 1819.87 mg 52%
A Vitamini 1454.43 IU 29%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 2.57 mg 13%
B6 Vitamini 3.81 mg 191%
B12 Vitamini 0.07 µg 0%
E Vitamini 5.64 mg 19%
K Vitamini 0.91 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.