# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 4 Adet |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Su | 3 Su Bardağı |
5 | Dana Kuşbaşı | 600 Gram |
6 | Kültür Mantarı | 1 Kilogram |
7 | Sivri Biber | 5 Adet |
8 | Patates | 1 Kilogram |
9 | Soğan | 1 Adet |
10 | Limon | 1 Adet |
11 | Domates Salcası | 1.5 Yemek Kaşığı |
12 | İnek Sütü | 3 Su Bardağı |
13 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 1 Adet |
Etlerin Hazırlanması: Mantarları 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Dörde bölüp susuz olarak ocağı koyun. Suyunu çekene kadar bekletin. Kızgın yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı et ile mantarı ilave edip kavurun. Suda erittiğiniz salçayı ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Pişince fırın tepsisine boşaltıp üzerine domates ve biberleri kuşbaşı doğrayın; Cook Alüminyum Folyo ile kapatıp 60 derecede yarım saat bekletin.
Pürenin hazırlanması: Haşlanmış patatesleri soyduktan sonra mikserden geçirip süt ile bir miktar tuz ve karabiber ilave ederek püre haline getirin.
Servis: Püreyi tabaklara aldıktan sonra üzerine, Hürrem Sultan’ı ilave ederek sıcak servis yapın.
Kalori | 485.91 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 24.28 g | 37% |
Doymamış Yağ | 0.18 g | 2% |
Kolestrol | 0.54 mg | 0% |
Sodyum | 294.62 mg | 12% |
Toplam Karbonhidrat | 50.51 g | 17% |
Diyet Lifi | 3.51 mg | 12% |
Protein | 39.29 g | 79% |
Kalsiyum | 172.32 mg | 17% |
Demir | 4.03 mg | 22% |
Potasyum | 1819.87 mg | 52% |
A Vitamini | 1454.43 IU | 29% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 2.57 mg | 13% |
B6 Vitamini | 3.81 mg | 191% |
B12 Vitamini | 0.07 µg | 0% |
E Vitamini | 5.64 mg | 19% |
K Vitamini | 0.91 µg | 0% |