Hünkar Beğendi - COOK Tüketici Ürünleri

Hünkar Beğendi

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 1634 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 2 Adet
2 Taze Kaşar 1 Kahve Fincanı
3 Zeytin Yağı 2 Yemek Kaşığı
4 Un 1 Yemek Kaşığı
5 Sofra Tuzu 1 Tutam
6 Karabiber 1 Tutam
7 Su 1 Çay Bardağı
8 Dana Kuşbaşı 400 Gram
9 Patlıcan Kemer 5 Adet
10 Soğan 1 Adet
11 Yağlı İnek Sütü 1.5 Su Bardağı
12 Domates Salcası 2 Tatlı Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Etlerin hazırlanıp pişirilmesi: Tencerenize veya düdüklünüze bir yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra ince kıyılmış kuru soğanı biraz kavurun. Sonra kuşbaşı etinizi ilave edip biraz da bununla kavurduktan sonra salça, su, küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. biraz tuz ve karabiber koyup yumuşayıncaya kadar pişirin (düdüklü tencerede 15-20 dakika yeterli).

2

Beğendinin yapılması: Közlemiş olduğunuz patlıcanların içini çıkarıp (COOK ile Patlıcan Közleme usulünü öneririm) küçük küçük doğrayıp, ezin ve tencereye alın. Üstüne unu serpin. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin. Ezerek karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte biraz koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp karabiberi ekleyin. Soğumadan 1 kahve fincanı kadar rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.

3

Servis: Önce beğendiyi tabaklara koyun üzerlerine etli harcı süsleyerek servis yapın... Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 408.70 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 32.14 g 49%
Kolestrol 0.5 mg 0%
Sodyum 368.71 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 5.18 g 2%
Diyet Lifi 0.13 mg 0%
Protein 36.19 g 72%
Kalsiyum 192.77 mg 19%
Demir 1.6 mg 9%
Potasyum 749.62 mg 21%
A Vitamini 2347.02 IU 47%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 1.37 mg 7%
B6 Vitamini 12.11 mg 606%
B12 Vitamini 0.19 µg 0%
E Vitamini 3.73 mg 12%
K Vitamini 1.67 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.