# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 2 Adet |
2 | Taze Kaşar | 1 Kahve Fincanı |
3 | Zeytin Yağı | 2 Yemek Kaşığı |
4 | Un | 1 Yemek Kaşığı |
5 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
6 | Karabiber | 1 Tutam |
7 | Su | 1 Çay Bardağı |
8 | Dana Kuşbaşı | 400 Gram |
9 | Patlıcan Kemer | 5 Adet |
10 | Soğan | 1 Adet |
11 | Yağlı İnek Sütü | 1.5 Su Bardağı |
12 | Domates Salcası | 2 Tatlı Kaşığı |
Etlerin hazırlanıp pişirilmesi: Tencerenize veya düdüklünüze bir yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra ince kıyılmış kuru soğanı biraz kavurun. Sonra kuşbaşı etinizi ilave edip biraz da bununla kavurduktan sonra salça, su, küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. biraz tuz ve karabiber koyup yumuşayıncaya kadar pişirin (düdüklü tencerede 15-20 dakika yeterli).
Beğendinin yapılması: Közlemiş olduğunuz patlıcanların içini çıkarıp (COOK ile Patlıcan Közleme usulünü öneririm) küçük küçük doğrayıp, ezin ve tencereye alın. Üstüne unu serpin. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin. Ezerek karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte biraz koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp karabiberi ekleyin. Soğumadan 1 kahve fincanı kadar rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.
Servis: Önce beğendiyi tabaklara koyun üzerlerine etli harcı süsleyerek servis yapın... Afiyet Olsun.
Kalori | 408.70 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 32.14 g | 49% |
Kolestrol | 0.5 mg | 0% |
Sodyum | 368.71 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 5.18 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.13 mg | 0% |
Protein | 36.19 g | 72% |
Kalsiyum | 192.77 mg | 19% |
Demir | 1.6 mg | 9% |
Potasyum | 749.62 mg | 21% |
A Vitamini | 2347.02 IU | 47% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 1.37 mg | 7% |
B6 Vitamini | 12.11 mg | 606% |
B12 Vitamini | 0.19 µg | 0% |
E Vitamini | 3.73 mg | 12% |
K Vitamini | 1.67 µg | 0% |