Humus - COOK Tüketici Ürünleri

Humus

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1161 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1.5 Çay Kaşığı
3 Nohut 250 Gram
4 Sarımsak 2 Diş
5 Limon 2 Adet
6 Tahin 3 Yemek Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Nohutları hazırlama: Nohutları 1 gece önceden ıslatmaya bırakınız.

2

Pişirme: Ertesi gün nohutları düdükle tencerede üzerini örtecek kadar su koyup 20 dakika haşlayın.

3

Karıştırma ve servis: Kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotuna koyup püre haline gelecek şekilde karıştırın. Daha sonra tahin, 2 limonun suyu, ince olarak doğradığınız sarımsak, zeytinyağı ve tuzu da ilave edin. Hepsini karıştırıp servis tabağına alıp üstünü süsleyin. Tavsiye ediyorum lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 116.18 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 5.22 g 8%
Sodyum 145.59 mg 6%
Toplam Karbonhidrat 7.33 g 2%
Diyet Lifi 0.03 mg 0%
Protein 4.84 g 10%
Kalsiyum 2.51 mg 0%
Demir 0.03 mg 0%
Potasyum 5.39 mg 0%
A Vitamini 0.12 IU 0%
B6 Vitamini 0.02 mg 1%
E Vitamini 0.14 mg 0%
K Vitamini 0.08 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.