Haytaylı Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Haytaylı Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4745 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yağlı İnek Sütü 4 Su Bardağı
2 Buğday Nişastası 2 Yemek Kaşığı
3 Toz Şeker 2 Yemek Kaşığı
4 Vişne 1 Su Bardağı
5 Antep Fıstığı 1 Paket
6 Cook Desenli Streç Film 1 Adet
7 Tarçın 1 Tutam

Yapım Aşamaları

1

Haytaylı Tatlısı İlk önce sütü altı yanan tencereye boşaltın ve biraz kaynamasını bekleyin.

2

Süt kaynarken buğday nişastasını ayrı bir kaba koyun ve üzerine biraz kaynamış sütten ilave edip, topaklanmaması için karıştırın.

3

Daha sonra sütün içine ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.

4

Bu sırada ayrı bir tencereye önce vişne suyunu sonra şekeri ekleyip şerbet olana kadar karıştırın. Şerbet kaynadıktan hemen sonra değil de soğuduktan sonra tatlıya dökün, bu tatlının parçalanmasını önler.

5

Diğer yandan tel yardımıyla muhallebiyi sürekli karıştırarak nişastanın dibini tutmasını engelleyin. Muhallebide koyulaştıktan sonra ocaktan alın.

6

Servis tabağınızı alın, ilk önce altları vişne ile süsleyin. Sonra üstlerine muhallebiden dökün ve daha sonra üstünü streç filmle kapatıp buzdolabına koyun.

7

Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz, afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1186.45 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 57.05 g 86%
Sodyum 99.5 mg 4%
Toplam Karbonhidrat 75.38 g 25%
Diyet Lifi 0.75 mg 3%
Protein 57.33 g 115%
Kalsiyum 247.8 mg 25%
Demir 0.36 mg 2%
Potasyum 390.4 mg 11%
A Vitamini 893.25 IU 18%
B6 Vitamini 0.02 mg 1%
E Vitamini 0.03 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.