Havuçlu Pilav - COOK Tüketici Ürünleri

Havuçlu Pilav

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2562 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
2 Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
3 Tereyağ 100 Gram
4 Tavuk Bulyon 1 Adet
5 Havuç 2 Adet
6 Kesme Şeker 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Havuçlu Pilav Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 640.69 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 14.31 g 22%
Katı Yağ 8.58 g 43%
Kolestrol 26.5 mg 9%
Sodyum 384.12 mg 16%
Toplam Karbonhidrat 117.15 g 39%
Diyet Lifi 0.63 mg 2%
Protein 8.22 g 16%
Kalsiyum 12.15 mg 1%
Demir 0.28 mg 2%
Potasyum 17.8 mg 1%
A Vitamini 7299.5 IU 146%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 0.38 mg 2%
B6 Vitamini 0.09 mg 5%
E Vitamini 0.78 mg 3%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.