Havuçlu Kereviz Salatası. - COOK Tüketici Ürünleri

Havuçlu Kereviz Salatası.

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 302 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Havuç 2 Adet
2 Soğan 2 Adet
3 Limon 1 Adet
4 Kereviz 4 Adet

Yapım Aşamaları

1

Bir limonun yarısı sıkılır. derin bir kaba konulur. üzerine 3 su barsağı su konulur. soyulan kerevizler kararmaması için bu suya konulur.Sonra kerevizler kabak oyacağı ile tam ortalarından,havucun gireceği kadar oyulur. Bu oyuklara havuçlar sokulup fazlalıkları kesilir.ince kıyılmış soğanlar zeytinyağında düdüklüde hafif kavrulur.Kavrulan soğanın üzerine hazırlanan kerevizler dizilir.Kalan limon suyu tuz ,bir tutam şeker ve su konur.düdüklünün kapağı kapatılıp,pimi indirdikten sonra ateşi kısıp 7 dakika pişirilir.Düdüklü tencerenin içinde soğutulur.sonra enine 1 parmak kalınlığında dilimlenir.Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip,maydanozla süslenir.afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 75.50 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 0.45 g 1%
Kolestrol 0.13 mg 0%
Sodyum 131.26 mg 5%
Toplam Karbonhidrat 14.5 g 5%
Diyet Lifi 2.63 mg 9%
Protein 6.7 g 13%
Kalsiyum 50 mg 5%
Demir 0.56 mg 3%
Potasyum 156.25 mg 4%
A Vitamini 7999 IU 160%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 0.82 mg 4%
B6 Vitamini 4.22 mg 211%
E Vitamini 1.51 mg 5%
K Vitamini 36.75 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.