Havuçlu Kereviz Salatası - COOK Tüketici Ürünleri

Havuçlu Kereviz Salatası

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 922 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 2 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Mayonez 2 Yemek Kaşığı
4 Ceviz 0.5 Su Bardağı
5 Havuç 1 Adet
6 Sarımsak 2 Diş
7 Kereviz 2 Adet

Yapım Aşamaları

1

Yoğurdunuz kese yoğurdu ise, bir miktar su ile veya sulu bir yoğurt ekleyerek, koyu bir boza kıvamı olacak şekilde çırpıcı yardımıyla açınız. Ya da normal sofra yoğurdu kullanabilirsiniz. Sarımsaklar ezilir, mayonez ile yoğurda ekleyip, arzu ettiğiniz kadar tuz koyun. Diğer taraftan kerevizin kabuğu soyup rendeleyin ve yoğurtlu sosa ekleyip karıştırın (rendelendikten sonra biraz bekletilecek olursa, kereviz kararır). Havuç rendelenir ve eklenir. İsteğe bağlı, servis tabağına alınır. Üzeri iri dövülmüş ceviz ve ince ince doğranmış kereviz yapraklarıyla süslenir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 184.42 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 9.55 g 14%
Kolestrol 11.94 mg 4%
Sodyum 365.99 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 12.93 g 4%
Diyet Lifi 1.1 mg 4%
Protein 7.23 g 14%
Kalsiyum 124.99 mg 12%
Demir 0.15 mg 1%
Potasyum 10.75 mg 0%
A Vitamini 2990.84 IU 60%
B1 Vitamini 0.02 mg 1%
B2 Vitamini 0.01 mg 1%
B3 Vitamini 0.15 mg 1%
B6 Vitamini 0.12 mg 6%
E Vitamini 0.3 mg 1%
K Vitamini 14.75 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.