1
Bir limonun yarısı sıkılır. derin bir kaba konulur. üzerine 3 su barsağı su konulur. soyulan kerevizler kararmaması için bu suya konulur.Sonra kerevizler kabak oyacağı ile tam ortalarından,havucun gireceği kadar oyulur. Bu oyuklara havuçlar sokulup fazlalıkları kesilir.ince kıyılmış soğanlar zeytinyağında düdüklüde hafif kavrulur.Kavrulan soğanın üzerine hazırlanan kerevizler dizilir.Kalan limon suyu tuz ,bir tutam şeker ve su konur.düdüklünün kapağı kapatılıp,pimi indirdikten sonra ateşi kısıp 7 dakika pişirilir.Düdüklü tencerenin içinde soğutulur.sonra enine 1 parmak kalınlığında dilimlenir.Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip,maydanozla süslenir.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
75.50 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.45 g |
1% |
Kolestrol |
0.13 mg |
0% |
Sodyum |
131.26 mg |
5% |
Toplam Karbonhidrat |
14.5 g |
5% |
Diyet Lifi |
2.63 mg |
9% |
Protein |
6.7 g |
13% |
Kalsiyum |
50 mg |
5% |
Demir |
0.56 mg |
3% |
Potasyum |
156.25 mg |
4% |
A Vitamini |
7999 IU |
160% |
B1 Vitamini |
0.04 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B3 Vitamini |
0.82 mg |
4% |
B6 Vitamini |
4.22 mg |
211% |
E Vitamini |
1.51 mg |
5% |
K Vitamini |
36.75 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.