
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Kabak | 2 Adet |
| 2 | Yoğurt | 3 Çorba Kaşığı |
| 3 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
| 4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
| 5 | Dereotu | 2 Dal |
| 6 | Mayonez | 3 Çorba Kaşığı |
| 7 | Havuç | 2 Adet |
| 8 | Sarımsak | 2 Diş |
Hazırlanışı: Kabak ve havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kâseye alın.
Servis: Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını, sarımsaklar ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağınıza alıp dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
| Kalori | 207.95 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 20.31 g | 31% |
| Kolestrol | 2.65 mg | 1% |
| Sodyum | 262.78 mg | 11% |
| Toplam Karbonhidrat | 6.43 g | 2% |
| Diyet Lifi | 0.98 mg | 3% |
| Protein | 1.29 g | 3% |
| Kalsiyum | 18.25 mg | 2% |
| Demir | 0.38 mg | 2% |
| Potasyum | 112.46 mg | 3% |
| A Vitamini | 5552.66 IU | 111% |
| B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
| B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
| B3 Vitamini | 0.25 mg | 1% |
| B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
| E Vitamini | 2.66 mg | 9% |
| K Vitamini | 1.04 µg | 0% |