# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 2 Adet |
2 | Yoğurt | 3 Çorba Kaşığı |
3 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Dereotu | 2 Dal |
6 | Mayonez | 3 Çorba Kaşığı |
7 | Havuç | 2 Adet |
8 | Sarımsak | 2 Diş |
Hazırlanışı: Kabak ve havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kâseye alın.
Servis: Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını, sarımsaklar ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağınıza alıp dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Kalori | 207.95 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 20.31 g | 31% |
Kolestrol | 2.65 mg | 1% |
Sodyum | 262.78 mg | 11% |
Toplam Karbonhidrat | 6.43 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.98 mg | 3% |
Protein | 1.29 g | 3% |
Kalsiyum | 18.25 mg | 2% |
Demir | 0.38 mg | 2% |
Potasyum | 112.46 mg | 3% |
A Vitamini | 5552.66 IU | 111% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.25 mg | 1% |
B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
E Vitamini | 2.66 mg | 9% |
K Vitamini | 1.04 µg | 0% |