Haşhaşlı Bazlama Ekmek - COOK Tüketici Ürünleri

Haşhaşlı Bazlama Ekmek

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 6839 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 5 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 2 Kilogram
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Haşhaş 1 Adet
4 Su 1 Adet
5 Yaş Maya (gram) 200 Gram

Yapım Aşamaları

1

haşhaşlar çekilmiolacak unu bir lyene koyun sonra içine 200 gıram maya suyla tuzat yogur duktan sonra kapak kapat kabarsın kabarma işlemi tamamlandımı ayrı yerde gazlı sacı yaktıktan sonra sac ısındımı senitle yapılan hamuru bezeleyip parmaklarınınla açın içine yag ile açılmışhaşhaşı sür bolcam sonra katlayıp tekrar yufarlayıp açın elle ne fazla büyük ne küçük yemek tabagıını büyüklügü kadaraçın hamuru sonra kızgın sacın üstüne koyun altlı üstlü pişir

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 854.94 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 8.08 g 12%
Sodyum 173.17 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 31.44 g 10%
Diyet Lifi 1.59 mg 5%
Protein 29.81 g 60%
Kalsiyum 226.54 mg 23%
Demir 5.97 mg 33%
Potasyum 110.12 mg 3%
B6 Vitamini 0.07 mg 4%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.