Hasanpaşa Köftesi - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Hasanpaşa Köftesi

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2065 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 10 Gram
2 Sofra Tuzu 2.5 Tatlı Kaşığı
3 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
4 Su 1.5 Su Bardağı
5 Dana Kıyma 500 Gram
6 Bayat Ekmek 2 Dilim
7 Patates 4 Adet
8 Soğan 2 Adet
9 Yağlı İnek Sütü 50 Gram
10 Domates Salcası 20 Gram
11 Yumurta 2 Adet
12 Margarin 10 Gram

Yapım Aşamaları

1

Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 516.36 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 49.93 g 76%
Katı Yağ 0.38 g 2%
Doymamış Yağ 0.37 g 4%
Kolestrol 0.13 mg 0%
Sodyum 1358.21 mg 57%
Toplam Karbonhidrat 26.48 g 9%
Protein 35.65 g 71%
Kalsiyum 43.88 mg 4%
Demir 2.38 mg 13%
Potasyum 819.84 mg 23%
A Vitamini 674.4 IU 13%
B3 Vitamini 1.32 mg 7%
B6 Vitamini 4.38 mg 219%
E Vitamini 3.52 mg 12%
K Vitamini 2.05 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.