Hamsili Pilav - COOK Tüketici Ürünleri

Hamsili Pilav

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4479 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Dereotu 2 Dal
4 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
5 Kuş Üzümü 2 Çorba Kaşığı
6 Baldo Pirinç 1.5 Su Bardağı
7 Su 3 Su Bardağı
8 Tereyağ 2 Çorba Kaşığı
9 Hamsi 1 Kilogram
10 Soğan 1 Adet
11 Kuru Üzüm 2 Çorba Kaşığı
12 Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Hamsilerin yıkayıp ayıklayın (kılçıkları alınmış olmalı) ve süzgece alın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm ve tuz ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince karabiberi ilave edin.

2

Pişirme: Diğer yanda 30 cm çapında cam bir kabın içini tereyağı ile yağlayın. Suyu süzülen balığı cam kabın içine yarısı dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pişen pilavı tepsiye döküp, yayın. Kenardan taşan hamsilerle pilavın üzerini kapatın. En üste artan hamsilire dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 448.00 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 21.48 g 33%
Katı Yağ 0.69 g 3%
Kolestrol 2.15 mg 1%
Sodyum 156.61 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 26.27 g 9%
Diyet Lifi 0.1 mg 0%
Protein 33.07 g 66%
Kalsiyum 7.3 mg 1%
Demir 0.32 mg 2%
Potasyum 39.1 mg 1%
A Vitamini 178.94 IU 4%
B3 Vitamini 0.09 mg 0%
B6 Vitamini 0.8 mg 40%
E Vitamini 1.62 mg 5%
K Vitamini 1.42 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Click to access the login or register cheese