Hamsili Pilav Tarifi - COOK Tüketici Ürünleri

Hamsili Pilav Tarifi

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4549 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 0.5 Çay Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Nane 1 Tutam
4 Dereotu 0.5 Demet
5 Kuş Üzümü 0.5 Çay Bardağı
6 Yenibahar 1 Tutam
7 Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
8 Su 3 Su Bardağı
9 Hamsi 1 Kilogram
10 Soğan 4 Adet
11 Dolmalık Fıstık 0.5 Çay Bardağı

Yapım Aşamaları

1

soğanları ince yemeklik doğrayın.bir tencerede,zeytinyağında dolmalık fıstıkları kavurun.sonra kuşüzümü,dereotu,tuz yenibahar,nane ,pirinç ve tuzu ilave edip kavurun.suyu ilave edin.piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakın.kılçıkları çıkarılmış hamsileri,porsiyonluk güveç kabına dizin.ortasına demlenen pilavdan koyun.pilavın üstünü hamsi ile kapatın.önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 -45 dakika pişirin. sıcak servis yapın. afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 909.88 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 23.08 g 35%
Kolestrol 0.2 mg 0%
Sodyum 299.94 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 78.11 g 26%
Diyet Lifi 0.15 mg 1%
Protein 72.23 g 144%
Kalsiyum 17.99 mg 2%
Demir 0.95 mg 5%
Potasyum 250.06 mg 7%
A Vitamini 1414.61 IU 28%
B3 Vitamini 0.7 mg 4%
B6 Vitamini 6.41 mg 321%
E Vitamini 1.2 mg 4%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.