# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Dereotu | 2 Dal |
4 | Karabiber | 1 Tatlı Kaşığı |
5 | Kuş Üzümü | 2 Çorba Kaşığı |
6 | Baldo Pirinç | 1.5 Su Bardağı |
7 | Su | 3 Su Bardağı |
8 | Tereyağ | 2 Çorba Kaşığı |
9 | Hamsi | 1 Kilogram |
10 | Soğan | 1 Adet |
11 | Kuru Üzüm | 2 Çorba Kaşığı |
12 | Dolmalık Fıstık | 1 Çorba Kaşığı |
Hazırlama: Hamsilerin yıkayıp ayıklayın (kılçıkları alınmış olmalı) ve süzgece alın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm ve tuz ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince karabiberi ilave edin.
Pişirme: Diğer yanda 30 cm çapında cam bir kabın içini tereyağı ile yağlayın. Suyu süzülen balığı cam kabın içine yarısı dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pişen pilavı tepsiye döküp, yayın. Kenardan taşan hamsilerle pilavın üzerini kapatın. En üste artan hamsilire dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 448.00 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 21.48 g | 33% |
Katı Yağ | 0.69 g | 3% |
Kolestrol | 2.15 mg | 1% |
Sodyum | 156.61 mg | 7% |
Toplam Karbonhidrat | 26.27 g | 9% |
Diyet Lifi | 0.1 mg | 0% |
Protein | 33.07 g | 66% |
Kalsiyum | 7.3 mg | 1% |
Demir | 0.32 mg | 2% |
Potasyum | 39.1 mg | 1% |
A Vitamini | 178.94 IU | 4% |
B3 Vitamini | 0.09 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.8 mg | 40% |
E Vitamini | 1.62 mg | 5% |
K Vitamini | 1.42 µg | 0% |