# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 1 Tatlı Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Marul | 5 Demet |
4 | Kırmızı Biber | 1 Adet |
5 | Roka | 1 Demet |
6 | Kırmızı Soğan | 1 Adet |
7 | Tere | 1 Demet |
8 | Greyfurt | 3 Adet |
Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra kurutun. Greyfurtlardan birinin suyunu sıkın. Kalanların kabuklarını bıçakla kesip dilimlere ayırın.
Yeşillikleri servis tabağına alın. Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın ve salataya ekleyin.
Biberin çekirdeklerini temizleyip salataya ilave edin. Tuz, greyfurt suyu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Greyfurt dilimlerini salatanın üzerine yerleştirerek servis yapın. Afiyet Olsun!
Kalori | 442.50 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 25.45 g | 39% |
Kolestrol | 0.25 mg | 0% |
Sodyum | 1442.34 mg | 60% |
Toplam Karbonhidrat | 74.9 g | 25% |
Diyet Lifi | 4.8 mg | 16% |
Protein | 45.44 g | 91% |
Kalsiyum | 134.16 mg | 13% |
Demir | 4.51 mg | 25% |
Potasyum | 716.78 mg | 20% |
A Vitamini | 26615.33 IU | 532% |
B3 Vitamini | 0.88 mg | 4% |
B6 Vitamini | 8.2 mg | 410% |
E Vitamini | 1.97 mg | 7% |
K Vitamini | 361.33 µg | 0% |