Girit Kabağı - COOK Tüketici Ürünleri

Girit Kabağı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1449 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 25 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 1.5 Kilogram
2 Domates 1.5 Kilogram
3 Sarımsak 2 Diş
4 Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
5 Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
6 Dereotu 6 Dal

Yapım Aşamaları

1

Girit Kabağı Sarımsakları ince ince doğrayalım, zeytinyağında soteleyelim. Domatesleri de küçük küçük doğrayalım, suyuyla birlikte sarımsaklara katalım ve sotelemeye devam edelim. Kabakları ise ortadan ikiye bölelim ve tencereye ekleyelim. Tuzunu katalım, kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Dereotuyla süsleyerek servis yapalım. Dilersek üzerine rende kaşar peyniri veya tulum peyniri de koyabiliriz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 362.39 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 25.97 g 39%
Kolestrol 1.5 mg 1%
Sodyum 509.74 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 12.18 g 4%
Diyet Lifi 5.39 mg 18%
Protein 22.28 g 45%
Kalsiyum 118.01 mg 12%
Demir 4.16 mg 23%
Potasyum 1881.24 mg 54%
A Vitamini 11856.87 IU 237%
B1 Vitamini 0.36 mg 24%
B2 Vitamini 0.36 mg 21%
B3 Vitamini 0.38 mg 2%
B6 Vitamini 0.43 mg 22%
E Vitamini 8.3 mg 28%
K Vitamini 1.57 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.