1
Girit Kabağı Sarımsakları ince ince doğrayalım, zeytinyağında soteleyelim. Domatesleri de küçük küçük doğrayalım, suyuyla birlikte sarımsaklara katalım ve sotelemeye devam edelim. Kabakları ise ortadan ikiye bölelim ve tencereye ekleyelim. Tuzunu katalım, kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Dereotuyla süsleyerek servis yapalım. Dilersek üzerine rende kaşar peyniri veya tulum peyniri de koyabiliriz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
362.39 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
25.97 g |
39% |
Kolestrol |
1.5 mg |
1% |
Sodyum |
509.74 mg |
21% |
Toplam Karbonhidrat |
12.18 g |
4% |
Diyet Lifi |
5.39 mg |
18% |
Protein |
22.28 g |
45% |
Kalsiyum |
118.01 mg |
12% |
Demir |
4.16 mg |
23% |
Potasyum |
1881.24 mg |
54% |
A Vitamini |
11856.87 IU |
237% |
B1 Vitamini |
0.36 mg |
24% |
B2 Vitamini |
0.36 mg |
21% |
B3 Vitamini |
0.38 mg |
2% |
B6 Vitamini |
0.43 mg |
22% |
E Vitamini |
8.3 mg |
28% |
K Vitamini |
1.57 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.