Gelincik Otlu Börek - COOK Tüketici Ürünleri

Gelincik Otlu Börek

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 2291 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 25 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
2 Gelincik Otu 1 Kilogram
3 Soğan 3 Adet
4 Zeytin Yağı 0.5 Çay Bardağı
5 Yufka 4 Adet
6 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
7 Karabiber 1 Çay Kaşığı
8 Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
9 Yoğurt 3 Yemek Kaşığı
10 Zeytin Yağı 2 Yemek Kaşığı
11 Yumurta 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Gelincik Otlu Börek Gelincik otlarını temizleyip, bol suda bekletin ve iyice yıkayın. Otları iri doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın, zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları ilave edip, kavurmaya devam edin. Otlar pişince ateşten alıp, tuzunu, baharatlarını ekleyip, karıştırın.

2

Yufkaları dört parçaya ayırın. Malzemeyi parçalara paylaştırın. Sivri ucundan sarıp, rulo yapın. Gül şekli verin. Yufkaları yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin, zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp böreklerin üzerine sürün. 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

3

IIıyınca servis edin. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 572.88 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 18.61 g 28%
Kolestrol 1.17 mg 0%
Sodyum 301.01 mg 13%
Toplam Karbonhidrat 81.26 g 27%
Protein 17.84 g 36%
Kalsiyum 14.78 mg 1%
Demir 0.78 mg 4%
Potasyum 293.42 mg 8%
A Vitamini 847.12 IU 17%
B3 Vitamini 0.66 mg 3%
B6 Vitamini 6 mg 300%
E Vitamini 3.64 mg 12%
K Vitamini 2.08 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.